Afgelastingen

Wij kennen twee soorten van afgelastingen:
1. Een algehele afgelasting door de KNVB
2. Een (gedeeltelijke) afgelasting door vv Roden

1. Algehele afgelasting

Wordt gedaan door de KNVB en deze wordt op de volgende wijze bekend gemaakt:
Via NOS teletekst pagina 603. Wij vallen onder het KNVB District Noord.

Staat achter “District Noord” een kruisje onder een van de categorieën dan betekent dit dat de wedstrijd(en) is/zijn afgelast. Let op of linksboven ZATERDAG of ZONDAG staat !

2. (Gedeeltelijke) afgelasting door vv Roden

Onderstaand de procedure die door ons gevolgd wordt bij weersgesteldheden die keuring noodzakelijk maken en waarbij het twijfelachtig is of er gevoetbald kan worden. Onze consul is op de wedstrijddagen om 07.45 uur aanwezig om de velden te keuren en te beslissen of er gevoetbald kan worden. De consul heeft hierin een belangrijke stem, hij is op dat moment niet de verenigingsman maar een adviseur voor de KNVB.

Als er afgelast wordt, is dit een weloverwogen besluit geweest in belang op de eerste plaats van de gezondheid van de spelers en op de tweede plaats het belang van de velden.

Bij afgelastingen zal de consul eerst de bezoekende verenigingen op de hoogte brengen.

Wanneer thuiswedstrijden niet doorgaan wordt dit via de Facebook en Twitter-account van VV Roden gecommuniceerd. Daarnaast worden de afgelastingen in Sportlink verwerkt, waardoor ze ook te zien zijn op voetbal.nl, in de Voetbal.nl App !!

Bij twijfel kan altijd even naar de kantine worden gebeld.

3. Afgelasting van A en B categorie

Nog niet zo lang gelden heeft de KNVB de afgelastingregeling enigszins gewijzigd. Voor alle duidelijkheid hebben we het hier over een algehele afgelasting door de KNVB. De afgelasting van wedstrijden vindt plaats op basis van de categorie waarin een elftal uitkomt. De KNVB hanteert drie categorieën; Landelijk, de A-categorie en de B-categorie.

 • Roden heeft geen teams welke landelijk spelen.
 • Onder de A-categorie vallen:
  Mannen veld standaard t/m de 7e klasse (Roden 1 zon.)
  Mannen veld t/m de reserve 3e klasse (Roden 2)
  Vrouwen t/m de 2e klasse (VR1)
  A-B-C junioren t/m de 1e klasse (Roden JO19-1)
  Onder de B-categorie vallen:
  Alle overige teams/elftallen.Het kan dus gaan gebeuren dat de KNVB het totale programma van de B-categorie afgelast en dat A-categorie wel door gaat.
 • De KNVB attendeert er nogmaals op dat bij een gedeeltelijke afgelasting van de velden de elftallen die zijn ingedeeld in een poule die na afloop van de reguliere competitie nog een extra reeks wedstrijden moeten afwerken (nacompetitie), voorrang hebben op de overige elftallen om hun wedstrijd doorgang te laten vinden.