Update Coronamaatregelen

Update Coronamaatregelen

Met ingang van 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport.

Voor vv Roden betekent dit dat publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig hebben willen zij de kantine betreden. Dit geldt dus niet meer zoals eerst alleen voor verblijf in de kantine maar nu voor het hele gebouw inclusief bestuurskamers, kleedkamers, toilet en aanvullend daarop het buitenterras. 

De uitzondering hierop zijn alle mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs (de “QR-code”) te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, scheidsrechters en alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een QR-code kunnen tonen.

Bij vv Roden is en blijft iedereen uiteraard welkom en gaan wij uit van eigen verantwoordelijkheid. Oftewel: thuisblijven bij klachten en beschik je niet over een geldige QR-code dankzij vaccinatie of hersteld-zijn van corona, laat je dan maximaal 24 en minimaal 3 uur voor betreden van het clubgebouw testen bij een officiele testlocatie, zodat je bij een negatieve testuitslag alsnog een geldige QR-code kunt tonen. 

Vv Roden en de andere verenigingen gaan nog in overleg met de gemeente over de precieze vereiste controles en de handhaving door de gemeente. 

Het bestuur