Regiocup jeugd start op 5 juni

De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven!
De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.
Regiocup kan niet door gaan voor de O19 en O23-teams, omdat de versoepelingen alleen gelden voor jeugdteams.

Op dit moment is seizoen 2020/2021 nog gaande. De oorspronkelijke teams van het begin van het seizoen doen dus mee aan de Regiocup. Een mooie gelegenheid om nog gezellig af te sluiten met je team! Natuurlijk mogen er best eens andere spelers meedoen, zolang ze maar de juiste leeftijd hebben voor die leeftijdscategorie.

Een paar bijzonderheden:
• Wedstrijden kunnen worden verplaatst naar een door de weekse avond of de zondag i.v.m. beperkte veldcapaciteit. De definitieve wedstrijddatum en tijd is telkens woensdag 19.00 uur voor het weekend dat volgt. De kans is groot dat ook andere clubs dat doen, dus houd de voetbal.nl app goed in de gaten.
• Wedstrijden verplaatsten of uit nood (corona) afzeggen verloopt via de wedstrijdsecretaris
• Gelijkspel is direct strafschoppen. Zo heeft elke wedstrijd een winnaar. Stand zoals altijd doorgeven op het mDWF (wedstrijdzakenapp)
• Alleen directe rode kaarten worden geregistreerd in de wedstrijdzakenapp. Geel niet
• Nieuwe leden die nog niet lid zijn, kunnen niet deelnemen
• Er mag onbeperkt gewisseld worden
• Wedstrijden worden gespeeld zonder toeschouwers. Als chauffeur (max 6 pers.) mag je wel op het terrein van de tegenstander omdat je dan begeleiding van het team bent
• Er wordt weer een beroep gedaan op ouders om een velddienst te draaien. Zie schema velddienst op de site van vv Roden onder ‘Clubinfo’, onder ‘Jeugd’.

Kleedkamers en douches

De kleedkamers en douches mogen weer in gebruik genomen worden. Uiteraard wel met het in acht nemen van de basismaatregelen:
✓ zoveel mogelijk de deuren open voor ventilatie
✓ binnen draagt iedereen een mondkapje vanaf 13 jaar
✓ Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren ook vanaf 13 jaar
✓ Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden
✓ Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar
✓ Geen handen schudden
✓ Vaak handen wassen

Kantine

Kantine en terrassen mogen weer open. Er zal een beperkt aanbod zijn (koffie/thee /ranja) en dat zal zoveel mogelijk buiten aangeboden worden. Omdat toeschouwers niet zijn toegestaan tijdens de wedstrijden, zal dus alleen de begeleiding van de teams (incl. chauffeurs tegenpartij) en kinderen versnaperingen kunnen kopen.
Een aantal regels m.b.t. deelname aan een wedstrijd:
• Blijf thuis als je last hebt van: (en laat je testen)
– Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
– Hoesten
– Benauwdheid
– Verhoging of koorts
– Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
Een aantal regels voor vervoer van en naar een wedstrijd met meerdere personen uit verschillende huishoudens in één auto:
• Doe voor het instappen een mondkapje op en houdt deze gedurende de hele reis op
• Vraag of iedereen op de wedstrijddag een zelftest wil doen

Hoor je achteraf dat je met iemand in aanraking bent geweest die besmet is met corona, laat je dan zo snel mogelijk testen en ook 5 dagen na het laatste contact met een besmet persoon.