Oliebollentoernooi ook dit jaar weer een feest!

Oliebollentoernooi ook dit jaar weer een feest!

2 Januari 2019 8:00 ochtends, de twee grote hallen in de Hullen worden gevuld met een aantal vrijwilligers en wat verdwaalde kinderen. Iedereen heeft kleine oogjes, het oliebollentoernooi valt immers precies in de kerstvakantie en na oud & nieuw. Langzaam aan druppelt de oudere jeugd van VV Roden binnen, ook zij helpen deze ochtend mee om dit toernooi in goede banen te leiden.

En dan, om 08:45 uur, stromen de kinderen binnen. Zo’n 100 kinderen uit de onderbouw zoeken naar de juiste kleedkamer, hun nieuwe teamspelers en hun leider. Traditiegetrouw worden alle spelers door elkaar heen gehusseld. De indeling verloopt wat chaotisch, maar uiteindelijk heeft iedereen een plekje en een leider.
Om 09:00 uur trappen de kids af.
In hal A zijn twee velden met een heuse boarding, De bal gaat dus niet over de lijn, wat betekent dat er in hoog tempo gevoetbald wordt. Dat is zeker af te lezen aan de rode koppies van de kinderen.
Er zijn ook twee spel onderdelen waarbij het aankomt op de skills van alle spelers, maar waarbij het teamresultaat telt.
In hal B staan twee kleine doeltjes met de rug tegen elkaar in het midden van het veld. Voordat er gescoord mag worden moet de bal tegen een bank gekaatst worden. Dit is voor de meeste voetballers echt even wennen, samenwerken is het devies!
Alle kinderen krijgen in de pauze oliebollen en ranja. Sommigen hebben genoeg aan 1 oliebol, anderen verorberen met gemak 4!
Om 12:00 uur hebben alle kinderen alle onderdelen gespeeld, de punten worden bij elkaar opgeteld, het is tijd voor de prijsuitreiking.
Real Madrid (J/M 07/08/09), Feyenoord (J/M 010/011) en Manchester City (J/M 012) zijn de winnaars van de oliebollengames VV Roden 2019.
De kinderen keren huiswaarts en het is even rustig in de Hullen. De begeleiders genieten van een broodje kroket en praten nog even na. Dan stroomt de bovenbouw de zaal in. De begeleiders staan weer op, dit keer ook om zelf mee te voetballen of om nog een dagdeel te helpen. De middag verloopt gemoedelijk en er wordt fanatiek gesport, uiteraard ook hier even tijd om oliebollen te eten.
Rond 17:00 uur zit het toernooi erop, de boarding moet nog worden afgebroken. Dat blijkt nog best een heel karwei met 1 schroevendraaier, maar ook dat lukt.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag, waarbij de inzet van de jeugdspelers en ouders onmisbaar is en onlosmakkelijk verbonden met het succes van deze dag! Met zijn allen hebben we op 2 januari 2019 ruim 200 kinderen zien zweten, eten en genieten! Op naar 2020!

De oliebollencommissie