Henk Brink vertegenwoordigt vv Roden bij het 50 jarig jubileumfeest van Sport Drenthe

Vrijdag 15 november 2019 heeft jeugdvoorzitter Henk Brink het project Positief Coachen mogen presenteren bij het jubileumfeest van Sport Drenthe. In een soort ‘De Wereld Draait Door’  setting mocht Henk aanschuiven bij de tafel van Matthijs van Nieuwkerk, in dit geval Eric van Oosterhout, de burgervader van Emmen. Veel aandacht en complimenten waren er voor de wijze waarop we ouders, trainers maar ook de selecties hebben betrokken bij Postief Coachen. Henk gaf nog aan hoe belangrijk het is dat ouders, coaches en spelers geen commentaar geven op de wedstrijdleiding gedurende de wedstrijd. Al met al een mooi moment voor vv Roden.

N.a.v dit optreden nog even de 10 gouden regels van positief coachen bij vv Roden op een rijtje:

1. Praat  met  je voetballende kind  vooral  over  plezier  maken en  zelf  beter  worden,  en  geniet  daarvan.
  2. Laat  aan  je kind blijken  dat  het  oké is  als  hij  of  zij  tijdens  een  wedstrijd een fout  maakt.
  3. Kijk  ondanks  de  wedstrijdspanning  vooral  naar  wat  er  wel  goed  gaat  en  geef  daar  complimenten over,  eerlijk  en oprecht.
  4. Geef  geen  extra aandacht  aan  wat  fout  gaat  in  een  wedstrijd.
  5. Laat  je  zoon  of  dochter  vooral  zelf  nadenken,  ouders  coachen  tijdens  de  wedstrijd  niet,  dit  doet alleen  de coach.
  6. Geef  het  goede  voorbeeld,  blijf  positief, ook  richting  de scheidsrechter.  Wij  leveren  geen commentaar  op  de  scheidsrechter.  Zijn  er  verbeterpunten  dan  worden  deze uitsluitend  door  de coach verwoord  in  de rust  of  na afloop van  de  wedstrijd,  nooit  tijdens  de  wedstrijd.
  7. Vraag  na  een  wedstrijd aan  je kind:  “Was  het  leuk”?
  8. Luister  vervolgens  naar  je kind  en stel  “open”  vragen  zoals:  “hoe  vond je de  wedstrijd gaan”?
  9. Kijk  samen  met  je kind terug op momenten dat  het  wel  goed ging.
  10. Begrijp dat  het  voor  het  kind het  beste  is,  als  duidelijk  is  wat  de rol  is  van  de  trainer,  coach,  en  de rol  van  de ouder.  Concentreer  je op je rol:  het  geven van onvoorwaardelijke liefde  aan je kind.